Ruime overwinning in Kain

Geplaatst op Geupdate op

De verste verplaatsing van het seizoen, TTF Kain (bij Doornik), is altijd al een match geweest die we graag zo vroeg mogelijk in het seizoen achter de rug hebben. Er zijn ooit wel eens legendarische busritjes geweest, maar toch geen uitstapje die we diep in ons hart hebben zitten. Al kan het zonnetje van gisteren daar misschien wel wat verandering in brengen. De tegenstander had vorige week 10 – 2 verloren van Ripal, al moet gezegd dat ze toen slechts met 9 aan de aftrap verschenen.

De match werd meteen in handen genomen door Westhinder. En dat resulteerde al heel vroeg in een werelddoelpunt van Marius. Hij krulde, vanop zo’n 25 à 30 meter, de bal op enig mooie manier over een grabbelende keeper in de kruising. De supporters hoopten toen al op een monsterscore. De voorsprong was echter de start van een mindere periode van de bezoekers. Zij begonnen het krakkemikkige voetbal van de thuisploeg te kopiëren. Veel slordig balverlies en teveel duels werden verloren. Toch kon Westhinder nog voor de rust de voorsprong uitdiepen tot 0 – 3 dankzij een paar snelle uitbraken van Tony en Moussa. Maar ook de thuisploeg kon een scrimmage voor doel uitbuiten om de 1 – 3 te scoren.

Tijdens de rust werd er duchtig gediscussieerd over hoe het spelpeil opnieuw omhoog te brengen. Het resultaat was niet meteen te merken want Westhinder bleef onder zijn niveau acteren. Vanaf halfweg de tweede helft dan toch opnieuw de bezoekers die via enkele individuele acties kon uitlopen tot 1 – 6 wat meteen ook de eindstand was. Moussa (2) en Tony waren de afwerkers. Ook nog enkele andere kansen werden vakkundig gemist. Misschien heeft Westhinder zich gisteren iets teveel aangepast aan de tegenstander en het erbarmelijke veld. Op naar volgende week op ons vertrouwde thuisveld.

Doelpunten: Marius Baldean (1), Moussa Diabate (3) en Tony Lubinga (2).

Advertenties